Otomobilinize en müsait lastik hava basıncını kullanmanız gerekir. Hava basıncı süre süre azalabilir. Bu halde biraz takviyede bulunabilirsiniz. eğer sık sık yaşanan basınç azalmaları mevcut ise lastiğinizde büyük ihtimalle bir delik mevcuttur. Bu delik görülemeyecek kadar küçük olabilmekte. Jant ile lastiğin birleşim kısmında ya da siboplarda oluşan kaçaklar kolay fark edilemeyebilir.

Oto lastiklerinin hava basıncı yakıt tüketimi açısından da ciddi bir konudur. Basıncı yeterince yüksek olmayan lastiklerle aracınız daha fazla yakıt yakacaktır. Bunun sebebi ise lastiklerinizin yer ile daha çok temasa ve sürtünmeye maruz kalmasıdır. Düşük basınçtan yeterli basınç düzeyine getirdiğiniz oto lastiklerinizin yakıtınızı nasıl düşürdüğünü fark edeceksiniz.

Düşük basınç benzeri yüksek basınçta bir takım etkiler ortaya çıkarır. araç içi titreme ve sesi arttırabilir. Bunun adına basıncı tam ayarında tutmak lüzumludur. bununla birlikte yüksek basınca sahip lastikler daha kolay delinebilir veya yarılabilir. Bilhassa piknik alanları benzeri yerlere giderken keskin taşlar ve katı dikenler tehlike yaratabilir. Arabanız bulunuyorsa yada bir araç satın alacaksanız tam olarak aracın üstünde bulunan lastiklerin ne durumda olduğunu bilmelisiniz. sebebi ise aracınızın güvenliğinde en büyük rollerden birtanesini araç lastikleri oynar. Güvenlik dışında da oldukça çok sebep sayılabilir.

Oto lastiklerinin itinalı aralıklarla denetim edilmesi gerekmektedir. yıpranma belirtileri belli eden oto lastikleri değiştirilmelidir. Lastiğin yıpranması sonucunda birden lastik patlamaları ve ya yırtılmaları ortaya çıkabilir. Herhangi cisim batması ve ya kesmesine bağlı olmaksızın lastiklerin patlaması yolculuk esnasında hayati riskler meydana getirebilir. Oto lastikleri yolculuk süresince, sürekli şekilde sürtünme ve ısınmaya maruz kalırlar. Sürtünme ve oluşan sıcaklık bir süre sonra lastiği deforme edebilir. Deformasyon sonucu yol tutuşunda düşme ve konforda düşüş görülebilir.

Konforda meydana istikbal düşüşleri o kadar fazla hissetmeyebilir yada göz ardı edebilirsiniz. lakin yol tutuşundaki düşüş size kendisini ayrım ettirecektir. hepimiz frene bastığında aracını durdurabilmek ister. Şayet lastikleriniz yıpranma olmuşsa bu meslek epey bir zorlaşacaktır. Bilhassa de birden frenlerde lastiklerin durumu fazla ciddi bir şeydir. Birden yapılan frenlerde lastiklerin yere tutunma kapasitesine bağlı olarak bir duruş gerçekleştirirsiniz. Oto lastiklerinin yıpranma ve eskimelerine dikkat edilmesi kadar mevcut hava basıncını sık sık denetim etmekte bir o kadar mühimdir.

En kaliteli oto lastiği almak için:
https://www.lastikcim.com.tr/

https://www.otolastikler.net/wp-content/uploads/arac_ve_lastikler_hakkinda.jpghttps://www.otolastikler.net/wp-content/uploads/arac_ve_lastikler_hakkinda-150x150.jpgOto LastikBlogOto Lastik
Otomobilinize en müsait lastik hava basıncını kullanmanız gerekir. Hava basıncı süre süre azalabilir. Bu halde biraz takviyede bulunabilirsiniz. eğer sık sık yaşanan basınç azalmaları mevcut ise lastiğinizde büyük ihtimalle bir delik mevcuttur. Bu delik görülemeyecek kadar küçük olabilmekte. Jant ile lastiğin birleşim kısmında ya da siboplarda oluşan kaçaklar kolay...
Otomobiliniz bulunuyorsa oto lastik için bilmelisiniz 1